Antwerpen

Gaststad Antwerpen

World Choir Games 2021

Antwerpen is één van de twee gaststeden van de World Choir Games 2021. Van 30 oktober tot 7 november 2021 kan je hier tal van evenementen meemaken en galmt het overal van de koorzang. Geniet van het openingsconcert in het Sportpaleis, pik een galaconcert mee in de Elisabethzaal of in het Rivierenhof en kom kijken naar de parade die door de stad trekt en waarbij vertegenwoordigers uit alle landen zich op hun mooist uitdossen om hun passie voor zang samen met jullie te beleven. Zin om zelf ook je keel eens open te zetten? Kom dan eens langs bij één van de talrijke open singings, waarbij je echt kan voelen hoe leuk het is om allemaal samen te zingen.

Sing together share happiness!

Naast de concerten en evenementen van de World Choir Games heeft Antwerpen natuurlijk nog veel meer te bieden: prachtige musea, schitterende kerken (waarvan je de mooiste ook tijdens de concerten kan ontdekken), verrassende pleintjes, terrasjes om heerlijk te genieten van de plaatselijke specialiteiten, eigenzinnige mode- en designwinkels en nog zoveel meer. Wandel gewoon rond, bekijk, beleef en geniet.

Sightseeing

Sightseeing

Om het u wat gemakkelijker te maken, hebben we de tien highlights van Antwerpen voor u geselecteerd. Maar die keuze was aartsmoeilijk! Hebt u meer tijd, check dan alle bezienswaardigheden via https://www.visitantwerpen.be/...

Shopping

Shopping

Leef je uit bij het shoppen in deze modestad bij uitstek, proef van de prachtige gastronomische winkels, de brocanterieën en vintagezaken, ga eens langs bij een juwelier om de fameuze Antwerpse diamanten te bekijken en geniet van de ontelbare boetiekjes.

Food drinks

Food & drinks

Antwerpenaren houden van eten en drinken en maken er graag tijd voor. Frieten en bier – allebei vaak geroemd als ‘de beste ter wereld’ – maken in elk seizoen onlosmakelijk deel uit van de Belgische gastronomie. De vele lokale specialiteiten vormen het bewijs van de rijke culinaire traditie van de stad, met als vaandeldragers de Antwerpse handjes, het bier ‘Bolleke’ en de likeur ‘Elixir d’Anvers’. Eigen aan een wereldhaven worden deze streekspecialiteiten aangevuld met een uitgebreide multiculturele keuken.

(Vraag je je af wat typisch Vlaamse kost is? Ontdek het hier. )

Evenementen in deze stad

  • Voorlopig geen resultaten, hou deze pagina in de gaten!

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen