Wat zijn de opties?

Geniet ten volle van het festival of de competitie!

Er zijn 5 mogelijkheden, waarvan je er twee mag kiezen.

Award Ceremony 01 Jonas Persson

Je kan meedoen met de Open Competitie

In de Open Competitie ontmoet je met koren van overal ter wereld die zingen binnen dezelfde categorie. Iedereen is welkom om deel te nemen. Er zijn 27 categorieën en je wordt beoordeeld door vijf ervaren juryleden. In deze competitie ben je altijd een winnaar. Je kan aan 2 categorieën deelnemen.

... of de Champions Competitie

Hebben jullie al wedstrijden gewonnen of kan je een serieus palmares voorleggen? Dan kan je misschien opteren voor één of twee van de 27 categorieën in de champions competitie. Twijfel je nog of jouw koor dit niveau aankan? Doe dan mee aan de presentatieconcerten van Koor&Stem, of informeer je bij lieselotte.goessens@wcg2020.be. In deze competitie word je beoordeeld door 7 juryleden.

Geen zin in competitie, dan is een evaluatieoptreden misschien je ding?

Op een evaluatieoptreden kan elk koor zich laten beoordelen door een driekoppige internationale jury, zonder te hoeven aantreden in de wedstrijden. Na het optreden geeft de jury feedback in een open en vriendelijke sfeer. Het koor ontvangt een deelnamecertificaat en aanbevelingen voor een toekomstige deelname aan internationale competities. Let op, bij deze optredens zit er geen publiek in de zaal.

Ook internationale coaching is een interessante optie.

Koren krijgen de kans om zich te laten coachen door een internationaal gerenommeerde koormuziekdeskundige die met het koor werkt aan een vooraf ingestudeerd lied. Een goede bron voor nieuwe artistieke ideeën en impulsen en doorgaans goed voor de koorklank. Ook hier ontvang je een certificaat en een aanbeveling voor toekomstige deelname aan internationale koorwedstrijden.

En waarom geen vriendschapsconcert?

Altijd al eens op een podium willen staan met andere koren van over de hele wereld? Zin om het internationale netwerk van je koor uit te breiden? Dan kan je intekenen voor vriendschapsconcerten. Elk koor zingt enkele liederen en kan elkaar aan het werk zien en horen. Het is niet verboden ook samen nog aan het zingen te slaan! Sfeer en verbroedering verzekerd. Als je deelneemt aan de competitie, word je automatisch een vriendschapconcert extra aangeboden.

Neem je deel in de laatste festivalweek, dan kan je als koor meedoen met het Festival Stage Choir

Tijdens de grote slotceremonie op 15 juli, met alle koren van de tweede helft van de WCG, staat er een groot Festival Stage Choir op het podium. 1000 zangers steken samen het koorvuurwerk aan: een koorfeest met meezingklassiekers, groot orkest,... Daar kan jouw koor deel van zijn. Snel inschrijven is de boodschap want vol is vol.

5 tot 15 juli 2020, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen