Koorvlam Carmina

Carmina Proms

zondag 01 maart '20

OCMW Dienstencentrum De Spil

Midden januari ontsteekt Vlaanderen de olympische KOORVLAM en een half jaar lang reist die vlam doorheen onze provincies, onderweg zijn licht schijnend op de warmste, mooiste en speciaalste zanginitiatieven. Van grote koorconcerten tot intieme zangmomentjes met bijzondere doelgroepen, iedereen die zingt kan deel zijn van de reis van de KOORVLAM door Vlaanderen. Het eindpunt van de reis van de KOORVLAM is de openingsceremonie van de World Choir Games. Je kan de KOORVLAM volgen op facebook en op deze website.

Gratis

Programma

Sinds een jaar heeft het Carmina Kamerkoor een nieuwe stek gevonden in de cafetaria van het dienstencentrum De Spil waar kwieke senioren in zelfstandige flats en bejaarde zorgbehoevenden in het verzorgingshuis genieten van de herfst van het leven.
Op warme, zonnige avonden repeteerden wij met de terrasdeuren wagenwijd open… en blijkt dat flatbewoners bij elkaar kwamen om naar onze zangprobeersels te luisteren.
Verbinding buiten ons medeweten om.

Al bij de aanvang kiemde het idee bij Carmina om alle bewoners een namiddag samen te brengen rond zang en muziek. En dat doen we met het Vlamconcert op 1 maart : een gezellig moment voor bewoners, familie en buren uit de wijk om samen te komen, te genieten van elkaar en van muziek, en misschien wel van het meezingen….
Dit Vlamconcert is de symbiose waarin verschillende leeftijden elkaar ontmoeten en verbinden, ontsproten en gestimuleerd door koormuziek.

De Spil, de as waarom alles draait. De Vlam die warmte en energie geeft, onmisbaar in het leven. Twee namen met een grote symboliek zullen zorgen voor een verbindend concert.

5 tot 15 juli 2020, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen