Capitole Gevel 1

Out of the Voice Box

zondag 12 juli '20

Capitole Gent

Out of The Voice Box belooft een onvergetelijk concert te worden waarin speels buiten de lijntjes gekleurd wordt met de kracht van zang en muziek. Centraal als uitvoerder staat het stembandloze koor OverStem Kanker, ondersteund door Die Verdammte Spielerei, Schola Cantorum Cantate Domino en meer kruit van eigen bodem, internationaal beatboxing talent Reep One en audiovisueel artiest Philip Clemo. Samen gaan ze de uitdaging aan om op een innoverende manier met een inclusief en inspirerend programma het publiek in bekoring te brengen.

Het project OverStem Kanker versterkt mensen in het herstelproces na een laryngectomie, het verwijderen van het strottenhoofd, om hun nieuwe stem te laten weerklinken in de samenleving. Een ingrijpende beperking wordt een artistieke troef. Uit het project is het laryngectomiekoor gegroeid, onder leiding van stemcoach-dirigent Andries De Winter.

Shout at Cancer Belgium vzw is een organisatie met als doel de levenskwaliteit en sociale integratie van mensen na laryngectomie te bevorderen door integratie van kunst in zorg. De artistieke leiding valt onder stichter en bezieler, de Belgische arts, dr. Thomas Moors, die woont en werkt in Londen.

2017 VA HPP 390

Programma

Meer info volgt later!

5 tot 15 juli 2020, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen