Frequently Asked Questions (FAQ)

Vragen en Antwoorden

Het uitstel van de World Choir Games in Vlaanderen kan uiteraard praktische en artistieke vragen teweeg brengen.

Op deze pagina kan je de vragen terugvinden die vaak gesteld worden.

Info voor koren

Registratie

Wat als ons koor volgend jaar niet kan/wil meedoen? Krijgen we dan ons inschrijvingsgeld voor WCG2020 terug?

Ja. Gelieve INTERKULTUR te contacteren om hen op de hoogte te brengen van de annulatie van jouw koor. Het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald.

Geldt onze registratie voor WCG2020 automatisch voor WCG2021 of moeten we ons opnieuw registreren?

Jullie registratie voor de editie van 2020 is automatisch geldig voor de editie in 2021, tenzij een koor zijn deelname annuleert. INTERKULTUR maakt zo snel mogelijk een formulier op voor de overzet naar 2021 en bezorgt dit aan alle ingeschreven koren. Via dit formulier kunnen koren hun deelname en andere info omtrent hun registratie bevestigen of wijzigen.

Ons koor zat voor de huidige registratie qua aantal op de grens tussen kamerkoor en koor. Wat als we volgend jaar met meer of minder zangers zijn, kunnen we dan nog naar een grotere of kleinere categorie overschakelen?

Ja, dat is mogelijk. De deadline om jullie aanpassingen door te geven zal zo snel mogelijk gecommuniceerd worden.

Sommige van onze zangers overschrijden de leeftijdslimiet in 2021. Kunnen zij nog steeds meedoen?

Ja, INTERKULTUR zal de leeftijdslimieten aanpassen overeenkomstig met de wedstrijdcategorie.

Wat als we volgend jaar met meer zangers zijn? Kunnen we extra zangers opgeven?

Ja, dat is mogelijk. De deadline om jullie aanpassingen door te geven zal zo snel mogelijk gecommuniceerd worden.

Wat als we volgend jaar met minder zangers zijn? Kunnen we zangers annuleren? Krijgen we dat geld terug?

Ja, dat is mogelijk. Eventuele verschillen (deelnamekost per persoon) zullen worden terugbetaald door INTERKULTUR.

Wij waren niet ingeschreven voor de editie van 2020, maar we willen wel meedoen als de WCG doorgaan in 2021. Kunnen we ons alsnog inschrijven?

Ja, dat is mogelijk. Echter, sommige wedstrijdcategorieën zijn reeds volgeboekt. De deadline om je koor te registreren zal zo snel mogelijk bekendgemaakt worden.

Kunnen we naar volgend jaar toe nog van categorie veranderen?

INTERKULTUR vraagt wijzigingen in wedstrijdcategorieën zoveel mogelijk te beperken, maar zal haar best doen als een wijziging onvermijdelijk is voor jouw koor. Uiteraard is dit ook afhankelijk van beschikbare plaatsen in de gewenste wedstrijdcategorie.

Kunnen we ons alsnog kwalificeren voor de champions competitie en daarvoor inschrijven?

Ja, doorgaans is dit mogelijk. De deadline om dit door te geven zal zo snel mogelijk bekendgemaakt worden.

Wat met De World Choir Games in 2021?

Wat zijn de nieuwe data en blijft alles hetzelfde qua verloop? (bv. wedstrijdcategorie in hetzelfde deel op dezelfde dag en locaties?)

De World Choir Games zullen doorgaan van 2 t.e.m. 12 juli 2021. Een nieuw programma zal zo snel mogelijk gepubliceerd worden. De wedstrijdcategorieën blijven geprogrammeerd in hetzelfde deel (1 of 2), maar op basis van de beschikbaarheid van de locaties, moet de concrete planning van de wedstrijden opnieuw bekeken worden.

Kunnen we ons repertoire nog veranderen? Hoe werkt dat dan? Krijgen we onze partituren terug van hetgeen we niet meer zullen uitvoeren?

Ja, een koor kan er voor kiezen zijn repertoire aan te passen. INTERKULTUR bezorgt hiervoor een speciaal registratieformulier. Momenteel bevinden alle partituren zich in Duitsland bij INTERKULTUR. Indien je wenst dat deze terugbezorgd worden, contacteer dan je contactpersoon bij INTERKULTUR, Jelena Dannhauer (dannhauer@interkultur.com). Zij bezorgt de partituren zo snel mogelijk aan Koor&Stem, die verdere afspraken met jou kan maken.

Krijgen we in de tussentijd onze partituren terug of blijven die bij INTERKULTUR zolang we ons repertoire niet wijzigen?

Indien een koor deelneemt aan de World Choir Games in 2021 en geen wijziging doorvoert in zijn repertoire, blijven de partituren bij INTERKULTUR.

Wat met Vriendschapsconcerten?

Zijn nu alle vriendschapsconcerten die deze zomer zouden doorgaan in heel Vlaanderen automatisch afgelast?

De maatregelen die momenteel worden getroffen tegen de verspreiding van COVID-19, hebben verstrekkende gevolgen voor alle internationale evenementen en voor evenementen die deze zomer veel mensen samenbrengen. We weten nog niet wat de situatie zal zijn in juli 2020, maar de internationale koren die in het kader van de WCG naar Vlaanderen zouden komen, zullen hun reis nu alleszins moeten afzeggen. Koor&Stem zal de komende weken met alle organisatoren van vriendschapsconcerten de opties bekijken die wél nog voorhanden zijn. Uiteraard kijken we er hoe dan ook naar uit om meteen aan de slag te gaan om zoveel mogelijk samenwerkingen op poten te zetten voor vriendschapsconcerten in juli 2021!

Wij zouden als koor meedoen aan een World Choir Games vriendschapsconcert. Gaat dit nu ook niet door?

Koor&Stem bekijkt de komende weken met alle organisatoren van WCG vriendschapsconcerten de opties die wél nog voorhanden zijn, ondanks de gewijzigde situatie. We hopen samen snel tot creatieve doch verantwoorde oplossingen te komen. We raden je aan contact op te nemen met jouw contactpersoon ter plaatse. Hoe dan ook kijken we er naar uit om ook met jouw koor samen te werken voor vriendschapsconcerten in juli 2021!

Wij waren tot hiertoe niet betrokken bij de organisatie van World Choir Games vriendschapsconcerten, maar zouden ons wel graag als ‘host’ kandidaat willen stellen voor vriendschapsconcerten in juli 2021. Kunnen we ons nog kandidaat stellen?

In eerste instantie zal Koor&Stem voorrang geven aan een samenwerking met de hosts van de vriendschapsconcerten die voor juli 2020 waren ingepland. Een uitstel van dergelijk groot evenement zal veel verschuivingen betekenen, nieuwe mogelijkheden en hertekeningen. Pas in de komende maanden zal er duidelijk worden of er voor de vriendschapsconcerten extra mogelijkheden ontstaan. Stuur een vrijblijvend mailtje met je interesse naar vriendschapsconcert@wcg2020.be, dan houden we je op de hoogte.

Wat met De Koorvlam?

Gaat de koorvlam nog verder reizen?

In het licht van de huidige situatie is er besloten om de reeds gestaakte doortocht van de Koorvlam voor de zomer niet meer opnieuw te hervatten. Dankzij het uitstel van de World Choir Games naar de zomer van 2021 kan de vlam echter op een later moment weer vurig uit de startblokken schieten voor een inspirerende reis langs Vlaanderens mooiste zangmomenten! Tal van koren, steden en originele, warme, inclusieve en intergenerationele zanginitiatieven zullen opnieuw de kans krijgen de vlam ontvangen, langs haar route naar de zomer van 2021. Hou onze website in de gaten voor de laatste info. Je kan bij interesse reeds vrijblijvend een mailtje sturen naar koorvlam@wcg2020.be.

Ons koorvlamevent wordt verplaatst naar een latere datum. Komt de koorvlam op de nieuwe datum op bezoek bij ons? Moeten we opnieuw door de selectieprocedure?

De koorvlam gaat voor de zomer veilig binnen blijven maar na de zomer zal ze zeker haar doortocht hervatten. Het is echter nog niet bekend wanneer deze tocht weer kan worden afgetrapt. Hou onze website in de gaten voor de laatste info hierover. Wij nemen echter hoe dan ook opnieuw contact op met iedereen die aanvankelijk deel zou uitmaken van het Koorvlam-traject en nodigen iedereen uit om een nieuw voorstel te doen. Je kan ons steeds een mailtje sturen via koorvlam@wcg2020.be.

Kunnen we een nieuw evenement laten opnemen in de koorvlam?

De Koorvlam gaat voor de zomer veilig binnen blijven maar na de zomer zal ze zeker haar doortocht hervatten. Tal van nieuwe evenementen zullen dan de Koorvlam kunnen ontvangen. Het is echter nog niet bekend wanneer deze tocht weer kan worden afgetrapt. Hou onze website in de gaten voor de laatste info hierover. Je kan bij interesse reeds vrijblijvend een mailtje sturen naar koorvlam@wcg2020.be.

Wanneer vertrekt de Koorvlam weer?

De Koorvlam gaat voor de zomer veilig binnen blijven maar na de zomer zal ze zeker haar doortocht hervatten. Het is echter nog niet bekend wanneer deze tocht weer kan worden afgetrapt. Hou onze website in de gaten voor de laatste info hierover. Je kan bij interesse reeds vrijblijvend een mailtje sturen naar koorvlam@wcg2020.be.

Wat met De
financiële
tegemoet-koming van Koor&Stem

Wat gebeurt er met de ondersteuning van 250€ die we van Koor&Stem kregen voor onze inschrijving als we volgend jaar niet meer willen meedoen?

Deze ondersteuning is bedoeld voor koren die met een Vlaams werk aan de wedstrijden deelnemen. Wanneer een koor zijn deelname aan de World Choir Games van 2021 annuleert, dient dit bedrag te worden terugbetaald aan Koor&Stem. Koor&Stem neemt hiervoor contact met je op.

Vind je tussen de vragen en antwoorden toch niet wat jou bezighoudt? Mail dan naar wcg2020@koorenstem.be.

Info voor Vrijwilligers

Ik had me opgegeven als vrijwilliger in 2020. Moet ik dat nu opnieuw doen voor 2021?

Wie zich had geregistreerd als vrijwilliger via de tool Eventication.com zal opieuw gecontacteerd worden met de vraag of hij/zij ook in 2021 wil meehelpen als vrijwilliger. Dit zal gebeuren van zodra de concrete planning van de World Choir Games 2021 bekend zal zijn.

Hebben jullie vrijwilligers nodig voor andere activiteiten tijdens 2020-2021 waar ik al een handje kan komen helpen?

Ja, graag! Neem gerust contact op via info@koorenstem.be en we vinden zeker een geschikte vrijwilligerstaak voor jou!

Vind je tussen de vragen en antwoorden toch niet wat jou bezighoudt? Mail dan naar wcg2020@koorenstem.be.

Info voor bezoekers

Blijven tickets geldig of moeten we opnieuw een ticket kopen?

Informatie over verplaatsing of terugbetaling van tickets volgt in de komende dagen. Iedere persoon die tickets heeft besteld, zal door het ticketbureau Tele Ticket Service gecontacteerd worden met gedetailleerde info.


Vind je tussen de vragen en antwoorden toch niet wat jou bezighoudt? Mail dan naar wcg2020@koorenstem.be.

2 tot 12 juli 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen