Frequently Asked Questions (FAQ)

Vragen en Antwoorden

Op deze pagina kan je alle vragen terugvinden die vaak gesteld worden.

Vind je tussen de vragen en antwoorden toch niet wat jou bezighoudt? Mail dan naar wcg2020@koorenstem.be.

Zijn sommige termen je ook nog niet duidelijk en aarzel je wat het verschil is tussen een vriendschapsconcert en een koorvlamevenement? Check dan even onze verklarende woordenlijst.

Vrijwilligers

Is vrijwilligerswerk te combineren met een deelname aan de Games?

Als je deelneemt aan de Games kan je beter niet in dezelfde periode ook vrijwilliger zijn, omdat je niet op voorhand weet wanneer je als koor wordt ingepland en je dus ook niet weet wanneer je als vrijwilliger beschikbaar zal zijn. Daarom raden we je aan om als vrijwilliger aan te dienen voor de periode of activiteiten die buiten je mogelijke wedstrijddagen vallen (in de eerste periode zijn de wedstrijddagen 6, 7 en 8 juli en in de tweede helft 12, 13 en 14 juli).

Hoe word ik vrijwilliger?

Via een digitale tool zal het binnenkort mogelijk zijn je te registreren als vrijwilliger voor de World Choir Games 2020. Via deze tool kan een kandidaat vrijwilliger zelf kiezen welke data men kan en waar men welke functie wil opnemen. In afwachting tot deze tool beschikbaar is, kan je al een mailtje sturen naar wcg2020@koorenstem.be. Van zodra de tool wordt geopend krijg je een mailtje met de link naar de tool.

Info voor koren

Wat is het verschil tussen de open en de champions categorie?

Iedereen kan zonder enige preselectie meedoen aan de open competities, zelfs als je koor nog maar net bestaat, nog nooit aan een wedstrijd heeft deelgenomen, een koor is voor mensen die niet kunnen zingen, of als jullie eerder geïnteresseerd zijn in de after- singings dan in de repetities zelf. Iedereen wint in deze categorie minstens brons, maar dat kan natuurlijk ook zilver of goud zijn. Koren die hun kwaliteiten reeds op eerdere wedstrijden wisten te verzilveren, kunnen ervoor kiezen in competitie te gaan met andere top-amateurkoren. Zij nemen het tegen elkaar op in de champions competities. Om hieraan te kunnen deelnemen moet je goede resultaten hebben gehaald op wedstrijden in de voorbije vijf jaar. Heb je die niet maar denk je wel de nodige kwaliteiten te bezitten? Doe dan mee aan de presentatieconcerten van Koor&Stem en laat je kwalificeren. Meer nieuws over de champions competities vind je via deze link.

Wanneer zijn de tickets voor de workshops beshikbaar?

Vanaf 27 maart 2020 zal je tickets kunnen kopen. Koren die deelnemen aan de competitie krijgen hun wedstrijdprogramma pas eind mei en kunnen dan nog altijd een keuze maken uit de workshops waar ze tijd voor hebben in hun deelnameweek, op voorwaarde dat die natuurlijk intussen niet uitverkocht zijn.

Wat is het verschil tussen een koorvlam en een vriendschapsconcert?

De koorvlam gaat langs op concerten en zangevenementen tussen februari en juni 2020 tijdens de prelude op de games. Wil ook jij de koorvlam ontvangen? Neem dan een kijkje op: koorvlam, hier vind je alle voorwaarden. Vriendschapsconcerten van de World Choir Games vinden plaats tijdens de World Choir Games, in Gent en Antwerpen. Maar ook in de rest van Vlaanderen en Brussel worden er vriendschapsconcerten georganiseerd in niet minder dan 26 gaststeden en gemeenten.

Hoeveel koorcoaching kunnen wij aanvragen bij Koor&Stem?

Als je koor lid is van Koor&Stem heeft je koor standaard recht op 6 uur koorcoaching per jaar. Koren die zich ingeschreven hebben voor de World Choir Games hebben, ongeacht het aantal uren coaching die ze reeds gebruikten in 2019, recht op 12 uur koorcoaching tussen 16 september en de World Choir Games. Koor&Stem betaalt voor jou de gage van de coach, maar de vervoersonkosten van de coach dienen wel door het koor betaald te worden. De aanvraagformulieren en meer info of contactgegevens kan je vinden op de website van Koor&Stem: koorcoaching.

Wat is een presentatieconcert?

De presentatieconcerten van Koor&Stem zijn voorbereidingsconcerten voor koren die gaan deelnemen aan de World Choir Games. De koren bereiden zich voor om voor een publiek en vier juryleden te zingen. De juryleden geven het koor achteraf feedback. Publiek kan gratis naar deze concerten gaan luisteren. De concerten zullen plaatsvinden in C-Mine in Genk, De Spil in Roeselare, de Miryzaal in Gent en Den Egger in Scherpenheuvel. De planning van de concerten verschijnt binnenkort op onze website! Via de Facebookpagina van World Choir Games 2020 Vlaanderen kan je de planning al vinden.

Hoe kunnen we een vriendschapsconcert organiseren?

Koor&Stem is nog steeds op zoek naar gastkoren, gaststeden, gastgemeenten of gastorganisaties voor het organiseren van vriendschapsconcerten in de provincie Limburg, aan de kust en in de rand van Gent en Antwerpen. Als je interesse hebt om zelf een vriendschapsconcert te organiseren raden we je aan eerst en vooral contact op te nemen met lieselotte.goessens@wcg2020.be om samen te bespreken welke mogelijkheden open liggen, vooraleer je hiervoor actie onderneemt!

Info voor bezoekers

Welke evenementen zullen gratis zijn en welke betalend?

Tijdens de World Choir Games kan je in het centrum van Gent en Antwerpen gratis meezingen op Open Singings en in de rest van Vlaanderen en Brussel kan je gratis Vriendschapsconcerten meepikken op allerhande fijne locaties. Verder zijn alle wedstrijdconcerten toegankelijk via betalende dagpassen. Voor de openings- en slotceremonie, de galaconcerten en de workshops heb je individuele betalende tickets nodig. We trachten om de prijzen zeer laag en democratisch te houden.

Vanaf wanneer kunnen we tickets kopen? Is er al een idee van de kostprijs?

Tickets zullen waarschijnlijk te koop zijn vanaf de kerstperiode. We zullen de start van de verkoop aankondigen op deze website, op die van Koor&Stem en op onze sociale media. De precieze prijzen zijn nu nog niet bekend. Maar we beloven alvast zeer democratische tarieven.

DSC 0073

5 tot 15 juli 2020, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen