Gent5

Stad Gent

World Choir Games 2021

Eigenzinnig Gent ademt geschiedenis en biedt je een boeiende cultuurcocktail tot aan de rand gevuld met trendy en modern stadsleven. Gent is de stad voor levensgenieters, niks moet, alles kan, een stad op mensenmaat. De sympathieke en gastvrije Gentenaren weten wat goed leven is. Laat tijdens je stedentrip je kans niet liggen om het wereldbefaamde meesterwerk het Lam Gods, van de gebroeders Van Eyck, te bewonderen.

World Choir Games in Gent

Gent is gaststad, samen met Antwerpen. Dat betekent dat er daar heel wat te gebeuren staat in het kader van the World Choir Games: competities, vriendschapsconcerten, galaconcerten, open singings, de familiedag, ...

UNESCO gaf Gent in 2009 de titel 'Creative City of Music'!

Welkom!


Maps and flags

Sightseeing

Gent biedt je een boeiende cultuurcocktail tot aan de rand gevuld met een rijke geschiedenis, cultuur en trendy stadsleven. Écht, Gent is chill, niks moet, alles kan, een stedentrip op mensenmaat. Snuister door de vele bezienswaardigheden van levendig Gent en ontdek de mooiste plaatsen. Wij helpen je alvast door enkele bezienswaardigheden in de kijker te zetten.

Shopping

Shopping

Shoppen in Gent is heerlijk. Gent heeft het grootste winkel-wandelgebied van België en een veelzijdig markt- en winkelaanbod. Dat alles op een steenworp van elkaar. In Gent vind je de grote bekende kledingwinkels naast authentieke boetiekjes. Daarnaast vind je heerlijke delicatessenwinkels, design- en vintagezaakjes, mooie boekhandels en nog zoveel meer. Elke eerste zondag van de maand kan je winkelen in Gent tijdens de koopzondagen.

Food drinks

Food & drinks

Ben jij een lekkerbek? Je treft het. In Gent is het goed leven en goed eten. De Gentenaar is een Bourgondiër. Tijdens je citytrip wil je maag ook wat en kan je kiezen uit een scala aan restaurants, bars en cafés in Gent. Plezier je gastronomische of fusion smaakpapillen. Foodies zijn hier aan het juiste adres. Gent is dé veggiehoofdstad van Europa en haar jonge rock-‘n-roll chefs maken furore binnen de internationale foodscene. Proef. Geniet.
(Vraag je je af wat typisch Vlaamse kost is? Ontdek het hier. )

Evenementen in deze stad

  • Voorlopig geen resultaten, hou deze pagina in de gaten!

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen