Couleur Vocale Berchem

Couleur Vocale

Open Competitie - Vriendschapsconcert - Gemengde volwassenenkoren - Musica Sacra a capella

Land: België
Dirigent: Peter Van Hoof

Bio

In 1978 startte Wiske Van Hoof-Moerenhout met een jeugdkoor. Net zoals het kinder- en meisjeskoor waarmee ze begon in 1966, heette het koor toen Fa-Mi-La. Het koor deed het erg goed op festivals in binnen- en buitenland met repertoire dat ging van Lassus tot moderne Vlaamse componisten.

In 1984 gaf Wiske het dirigeerstokje door aan haar zoon Peter. Hij vernieuwde het oeuvre en introduceerde impressionisme, jazz, swing en easy listening.

In 1998 veranderde de naam van het koor in Couleur Vocale. Het kamerkoor blijft trouw aan een breed programma. Zo zongen ze o.m. concerten met combo en big band en waren ze ook backing vocals bij een aantal studio opnames.

De koorleden tonen hun muzikale talenten op alle vlakken en sommigen schrijven ook arrangementen of treden op solisten, zowel vocaal als instrumentaal. Samen met andere koren en orkest hebben ze ook grote koorwerken gezongen zoals Haydns 'Die Schöpfung’, ‘Ein Deutsches Requiem’ van Brahms and ‘Elias’ van Mendelssohn.

Couleur Vocale houdt van uitdagingen en weet te genieten van elke muzikale opportuniteit.

Repertoire

Deel deze pagina op

Rankings

Meer info volgt in het voorjaar. Wil je voordien al meer info over je koor doorgeven? Contacteer ons en bezorg ons een foto.

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen