GUK

Gents Universitair Koor

Champions Competitie - Musica contemporanea

Land: België
Dirigent: Joris Derder

GUK

Bio

HetGents Universitair Koor is een jong en dynamisch studentenkoor, onderleiding van Joris Derder. Als hoog aangeschreven vereniging –klasse uitmuntendheid met onderscheiding – heeft het GUK een uniekplaatsje in de Vlaamse koorwereld veroverd. Als vertegenwoordigersvan enerzijds de universitaire wereld en anderzijds de culturelewereld, vormen zij een dynamische groep die kwaliteit, engagement ende liefde voor muziek hoog in het vaandel draagt.

Hetrepertoire varieert semestrieel van polyfonie uit de vroegerenaissance, over barok en romantische werken, tot 21ste-eeuwsekoorliteratuur. Jaarlijkse concertreizen brachten het GUK al in NewYork en de uithoeken van heel Europa. Met een deelname aan deprestigieuze ‘World Choir Games’ in de zomer van 2020 en deviering van hun twintigjarige bestaan in academiejaar ‘20-‘21ziet ook de toekomst van het GUK er veelbelovend uit.

Voorinfo over het GUK en haar muzikale plannen, of een blik achter deschermen kan u terecht op www.gentsuniversitairkoor.be of op Facebooken Instagram. Muzikaal voorsmaakje? Check dan zekerwww.youtube.com/gentsuniversitairkoor.

Repertoire

Deel deze pagina op

Rankings

Meer info volgt in het voorjaar. Wil je voordien al meer info over je koor doorgeven? Contacteer ons en bezorg ons een foto.

30 oktober tot 7 november 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen