KVD4884 staugust amuz koenvandammearchphot

AMUZ

AMUZ is een internationaal muziekcentrum waar culturele, educatieve en wetenschappelijke activiteiten plaatsvinden. Het concertprogramma van AMUZ wordt samengesteld op basis van de criteria van de Historically Informed Performance: vanuit een historischwetenschappelijke benadering wordt op een creatieve, vernieuwende én toegankelijke manier muziek van alle tijden, stijlen en culturen aan een breed publiek gepresenteerd. De muziek treedt daarbij geregeld in dialoog met andere kunstvormen. Die doelstelling wordt gerealiseerd in een historisch monument – de voormalige St.-Augustinuskerk – dat werd uitgerust met de infrastructuur van een volwaardige, moderne concertzaal en beschikt over een onovertroffen akoestiek. Ook ander onroerend erfgoed in de stad Antwerpen wordt geïntegreerd in de werking, meer bepaald tijdens het festival Laus Polyphoniae.

Toegankelijkheid

AMUZ beschikt onder meer over een foyer, een mooie bar en een schitterende zaal die zich in de barokkerk bevindt.

Voor toeschouwers met een mobiele beperking is er een volledige toegankelijkheid tot de bar en de zaal. Rechts van de bar bevindt zich ook een speciaal uitgerust toilet.

Deelnemers die het podium willen bereiken, hebben hulp nodig aangezien de ramp die naar het podium leidt steil is. Zij dienen langs de publieksingang en de bar de zaal te bereiken.

Hoe kan je ons bereiken?

Station Antwerpen-Centraal. Ga naar premetrostation Diamant en neem tram 9 of 15 richting Linkeroever tot halte "Groenplaats"

Halte Premetrostation Groenplaats: Tram 3 , 5 en 9 / Halte Groenplaats: Tram 4 en 12 / Halte Oudaan: Tram 4 en 7 / Halte Sint-Andries: Tram 4 en 12

Halte Sint-Andries: Bus 22, 180, 181, 182 en 183 / Halte Groenplaats: Bus 22, 180, 181, 182 en 183

Best parkeren in een Park&Ride rondom de stad (Linkeroever, Wijnegem) en dan de tram nemen.

5 tot 15 juli 2020, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen