Capitole Gevel 1

Capitole Gent

Capitole Gent is een unieke locatie voor events, meetings of conventies. De beroemde voormalige art-decobioscoop uit de jaren 30 waar grote sterren als Laurel & Hardy, Jacques Brel en Edith Piaf de revue passeerden werd omgetoverd tot een sfeervol theater met een waaier aan technische snufjes en biedt tegenwoordig een bühne aan tal van nationale en internationale topartiesten en producties.

De theaterzaal van Capitole Gent leent zich uitstekend als locatie voor bijeenkomsten tot 1.700 personen. Maar ook kleine seminaries (van 50 tot 150 personen), workshops of meetings zijn mogelijk in de verschillende breakoutrooms, bars en de dinerruimte.

Het theater bevindt zich aan het makkelijk bereikbare Gent Zuid, op wandelafstand van het historische stadscentrum, en heeft een ondergrondse parkeergarage vlak voor de deur onder het Woodrow Wilsonplein. Gecombineerd met een gastvrij onthaal en professionele ondersteuning – zowel technisch als operationeel – verzekert Capitole Gent een geslaagd evenement.

Toegankelijkheid

We besteden als organisatie de nodige aandacht aan de toegankelijkheid van ons evenement. Zo worden volgende zaken voorzien:

 • Dit gebouw is rolstoeltoegankelijk.
 • Parkeren voor bezoekers met een beperking
  Bovengronds: Hubert Frère-Orbanlaan 1, 9000 Gent,
  2 parkeervakken op 200 meter van de zaal.
  Ondergronds: Interparking Gent Zuid, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent
  3 parkeervakken. Lift ter hoogte van het Administratief Centrum op het Woodrow Wilsonplein; volg de signalisatie van de lift in de parking.
 • Toegankelijk sanitair
  Invalidentoilet in het theater op verdieping -1. Ook mogelijkheid tot invalidentoilet in het administratief centrum op de hoek aan de overzijde.
 • Er zijn plaatsen voorbehouden voor rolstoelgebruikers en hun eventuele begeleiders naast de technische zone. Bezoekers met een beperkte mobiliteit kunnen gebruikmaken van de lift
 • Assistentiehonden zijn toegelaten.
 • Assistentie is beschikbaar. De assistenten, onze vrijwilligers, zijn herkenbaar aan de speciale WCG t-shirts en te vinden op volgende locaties: …..

Hebt u een handicap en wenst u graag gebruik te maken van de faciliteiten, geef ons dan vooraf een seintje via wcg2020@koorenstem.be of bel ons op 0032 3 202 86 77.

Hebt u nog specifieke vragen waarop je hierboven geen antwoord kan vinden, geef ons ook dan een seintje. We proberen dan mee naar een oplossing te zoeken.

Hoe kan je ons bereiken?

Gent-Dampoort ligt op 20 minuten wandelafstand van de zaal. Alternatief neem aan het station bus 70, 71, 72, 73, 74, 76 of 78 nemen richting Gent tot aan de halte Zuid.

Tram 21 van aan Gent-Sint-Pieters station richting Melle Leeuw tot aan de halte Zuid

Bus 70, 71, 72, 73, 74, 76 of 78 richting Gent tot aan de halte Zuid

Parking Zuid, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent

5 tot 15 juli 2020, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

 • Vlaanderen
 • interkultuur
 • Koor Stem
 • Gent
 • Antwerpen