Snijdersbanner

Snijders&Rockoxhuis

Nicolaas Rockox en Frans Snijders waren spilfiguren in het Antwerpen van de baroktijd. Beiden drukten ze hun stempel op het culturele en sociale leven van hun stad, Nicolaas als burgemeester, Frans als bedreven schilder van dieren en stillevens. 20 jaar lang waren ze ook buren: ze woonden in twee aangrenzende woningen in de Keizerstraat.

Beide panden, met zorg gerestaureerd, behoren tot het patrimonium van KBC, dat het Rockoxhuis al langer openstelde als museum en daar nu het Snijdershuis aan toevoegt. De leefwereld van hun zeventiende-eeuwse bewoners wordt er opgeroepen met stukken uit de eigen collectie, aangevuld met bruiklenen uit Belgische en buitenlandse verzamelingen.

Over de schouders van Nicolaas en Frans kijken we naar kunst maken en kunst bevorderen, naar verzamelen en etaleren, naar markten en gedekte tafels, naar natuur en tuinen, naar de humanist en de modale burger in de woelige baroktijd.

Op 7 juli 2020 zal in de binnentuin van het Snijders&Rockoxhuis een vriendschapsconcert doorgaan. Hiervoor dient wel een ticket voor het museum gekocht te worden. Meer info over het museum vindt u op hun website.

Beeldmateriaal: ©Erwin Donvil

Toegankelijkheid

Het Snijders&Rockoxhuis is slechts beperkt toegankelijk met een rolstoel.

Website: https://www.snijdersrockoxhuis.be/nl/

Hoe kan je ons bereiken?

Tram 11 tot Antwerpen Sint-Katelijne + 5 minuten wandelen

2 tot 12 juli 2021, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen verbeelding werkt naakte versie
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen