vrijdag 17 januari 2020

Zin om vrijwilliger te worden bij de World Choir Games?

Goed nieuws, want dat kan vanaf nu.
Iedereen die zijn of haar steentje wilt bijdragen aan de World Choir Games kan zich vanaf vandaag inschrijven via onze online Vrijwilligerstool Eventication!

https://www.eventication.com/e...

"Oei, een online tool?" Maak je geen zorgen, hieronder vind je een eenvoudige handleiding die er in een mum van tijd voor zorgt dat jij mee je schouders kan zetten onder dit geweldige project.

Instagram posts

Eventication is de online tool die de World Choir Games 2020 gebruiken om een overzicht te houden over wie waar vrijwilliger is. Met 1500 vrijwilligers is zo een tool echt nodig.

Daarom gebruiken we een systeem dat dat niet alleen bijhoudt voor ons, maar er ook voor zorgt dat jij zelf in grote mate in handen hebt waar je je inzet. Om je met dit systeem op weg te helpen hebben wij dit document opgesteld zodat je er vlot mee kan starten.

Eerst maak je een account: Ga naar www.eventication.com en klik op Register. Je kan dan op de Create Your Account pagina instellen dat je Eventication liever in het Nederlands hebt, net boven waar je je naam invult (zie beelden 1 en 2).

Zorg ervoor dat je de pagina in het Nederlands zet voordat je extra info invult! Als je de taal verandert verlies je eerder ingevulde gegevens. De rest van deze beschrijving zal daarvan uitgaan. Vul de vereiste info in om een account aan te maken en registreer.

Je krijgt dan een Activatie e-mail naar het opgegeven e-mail adres. Volg de instructies uit de activatie e-mail op (klik op de link) en log dan in. Als je de mail niet vindt, kijk even in je spamfilter. Dan krijg je normaal gezien scherm 3 te zien. Dubbelklik op het World Choir Games vakje, lees de tekst van de volgende pagina, en klik ‘IK MAAK-MEE !’ aan.

Je krijgt dan een aantal vragen waarop wij antwoorden nodig hebben, deels om organisatorische redenen (talen, t-shirt,...) en deels omwille van wettelijke verplichtingen. Je kan de verplichte vragen herkennen aan het sterretje. Zodra je ze hebt ingevuld druk je op volgende.

Dan krijg je een overzicht van de dagen van de World Choir Games. Duid de dagen waarop je kan en wil helpen aan door erop te klikken (zie beeld 4) Zodra je al je dagen hebt aangeduid klik je op ‘Aanvraag Opslaan.’

Daarna kom je in een Shiftenkiezer terecht. In beelden 5 en 6 kies ik een paar shiften zodat je kan zien hoe dat gaat. ‘Klik hier om een shift te kiezen’ vouwt een dag open met de shiften en staat je toe rustig te lezen wat en in welke context de verschillende shiften die dag zijn. Klik een tekst aan om de specifieke jobs te zien.

Wil je een shift doen? Klik dan op het Groene Kies vakje als er nog beschikbare plaatsen zijn. In beeld 5 kies ik voor om Koorbegeleider te zijn van een koor voor zolang zijn blijven voor de World Choir Games. (Let op, dit kan enkel aangeduid worden op 4 (voor deel I) en 10 juli (voor deel II), ook al is dat over heel de periode!

Kies zeker de shift met PERIODE in de titel!!) In beeld 6 heb ik gekozen om te helpen bij de closing ceremony.

Je krijgt binnen de 24 uur een bevestigingsmail met wat je hebt aangeduid.

Vergeet ook niet dat je tot 25 juni kan veranderen van dagen en shiften in Eventication zelf.

Hopelijk kunnen jullie hier je weg wat mee.

Lukt het echt niet, mail dan philippe.anne@wcg2020.be of gerrit.calluy@wcg2020.be

Veel vrijwilligersplezier!Eventication12
Eventication3tot5

Deel deze pagina op

5 tot 15 juli 2020, Vlaanderen

Sing together share happiness

In samenwerking met

  • Vlaanderen
  • interkultuur
  • Koor Stem
  • Gent
  • Antwerpen